Singapore

Singapore (partea a 3-a) – Sentosa Island

Da, Singapore este orașul – țară – insulă, în fapt cel mai mic stat din Asia, dar totuși de Singapore aparține un număr mare de insule (peste 60), dintre care cele mai mari și mai cunoscute sunt Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin și Sentosa.

A doua zi în Singapore am petrecut-o pe insula Sentosa, despre care am mai spus ca reprezintă o atracție turistică în sine. Pentru a te bucura de ea ai nevoie de cel puțin două zile dar, dacă nu ai la dispoziție mai mult de câteva ore, cea mai bună idee este ca, folosind harta insulei de care poți face rost imediat ce ajungi acolo, să „survolezi” Sentosa cu un fel de telecabină, pentru a vedea ce îți oferă și a alege unde vrei să îți petreci acele ore, lucru pe care l-am și făcut:

Cel mai cunoscut și probabil și cel mai vizitat obiectiv al insulei este Universal Studio. Este atât de mare încât poți petrece aici o zi întreagă fără a te plictisi. Universal Studio este de fapt un parc de distracții pentru toate vârstele, cu șapte teme: Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far-Far Away și Madagascar.

Cum te poți distra?

Poți să te plimbi pe Hollywood Boulevard și Walk of Fame, evident la o scară redusă și să întâlnești diferite personaje (în mare vogă Minionii, pe care îi găseai în toate formele și în toate mărimile, oriunde întorceai capul).

-Poți să te plimbi printr-un mic New York, să consumi delicatese de la chioșcurile de pe straduțele impovizate și să asiști la diferite „street shows”.

-Poți să calătorești în viitor și să testezi tot felul de atracții cu ceva adrenalină în Sci-Fi City.

-Poți să calătorești și în trecut, în Egiptul Antic și să îți măsori puterile cu atracții ce amintesc de mumii și faraoni.

-Poți intra în lumea dinozaurilor, să „pilotezi” propriul Pteranodon sau să escaladezi printre pietre și fosile pereții unei lumi pierdute.

-Poți să intri în lumea de basm a lui Shrek și a prințesei Fiona.

-Poți să vizitezi pădurea tropicală și să intri în lumea Madagascar a lui Alex, Marty, Melman și Gloria.

Pe toate le poți face plimbându-te pe jos, dintr-un inofensiv carusel sau într-un roller coaster, mai mare sau mai mic, în funcție de puterile fiecăruia.

Cum nu se poate parc de distracții fără dulciuri și cum totul aici este spectaculos, așa a fost și Candylicious, magazinul în care m-am repezit imediat ce am ieșit de la Universal Studio, de unde m-am aprovizionat cu preferatele mele, buline neserioase de ciocolată (pentru necunoscători se numesc M&M) cu arome mai puțin comune:

Am plecat de pe Sentosa și din Singapore, în direcția Australia – Brisbane, cu regretul de fi petrecut prea puțin timp, într-un loc prea frumos, cu dorința de a reveni într-o zi pentru o vacanță exclusiv singaporeză, dar și cu nerăbdarea de a începe noua aventură australiană.

Reclame

Un gând despre „Singapore (partea a 3-a) – Sentosa Island

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s