S.U.A

The American Dream!

Sinceră să fiu…nu știu ce înseamna concret Visul American și s-ar părea că nici americanii nu s-au pus ușor de acord în privința definiției, deși este un vechi și foarte folosit slogan electoral. Oricum, Wikipedia spune că ar exista totuși o definiție oficială, care îi aparține lui James Truslow Adams și are la bază cunoscuta „Life, Liberty and the pursuit of Happiness”, din Declarația de Independență a S.U.A. Dar, toate acestea sunt detalii „tehnice”, pentru că eu am o definiție mult simplificată: VACANȚĂĂĂĂĂ!!!!!!! 😀

american-dream-md-300x200

Visul meu american a durat cam două săptămâni, a început în Los Angeles, a continuat în Las Vegas și s-a terminat în Miami (bine…trezirea a fost totuși la București).

Este cunoscut faptul că femeile, spre deosebire de bărbați, visează în culori, deci nu are rost să menționez cât de colorat a fost visul meu, daaaar merită să spun că a fost frumos și intens….atât de intens încât cu greu mă pot decide despre ce să povestesc mai întâi:

  • plimbarea prin Beverly Hills unde am aruncat o privire, de la o distanță de câtiva metri, spre proprietățile regretaților Michael Jackson si Elvis Presley? Da, știu…nu pare nimic extraordinar, dar este o senzație interesantă să fii atât de aproape de locurile în care au trăit, au compus sau au murit cei doi regi.
  • plimbarea pe Rodeo Drive? Ei bine, aici, din păcate nu am întalnit-o pe Julia Roberts (care banuiesc ca a continuat să facă cumpărături în zona și după ce a ieșit din pielea celebrei Pretty Woman), ci pe …. Monica Columbeanu, la bratul controversatului mr. Pink, în ceva ce părea a fi un fel de parodie a peliculei amintite. Și nu, nu glumesc, chiar așa s-a întâmplat, oricât de amuzant ar suna și oricât de puțin probabil ar părea sa te lovească un astfel de „noroc”! :))
  • plimbarea pe Hollywood Boulevard și Walk of Fame? Evident că nu trecut neobservate nici Teatrul Chinezesc, Dolby Theatre și cunoscutul Hollywood sign.
  • spectaculosul Las Vegas cu Fremont Street Experience, fântâna Bellagio și concertul lui Rod Stewart?
  • zborul, cu peripeții, peste Marele Canion?
  • plimbarea pe plaja din Santa Monica, unde poți lua masa la celebrul Bubba Gump Shrimp Restaurnat și unde te poti fotografia, la propriu, în „papucii” lui Forest Gump?
  • vizitarea podgoriei și degustarea de vinuri de la Malibu Family Wines sau poate cafeaua cubaneză – cortadito, savurată pe ritmuri de tobe (cubaneze și ele) la o plimbare prin „Little Havana”?

Cu orice aș decide să încep cu siguranță voi vorbi mult și ma voi opri greu, dar un lucru este sigur: deși m-am bucurat enorm să trăiesc visul meu american, din care mi-au rămas amintiri minunate, deși îmi doresc să am ocazia să-l continui sau să-l „revisez”, nu mi-aș dori niciodată să părăsesc definitiv bătrânul continent pentru țara tuturor posibilităților. Europa are un farmec pe care l-a câștigat „îmbătrânind”…așa cum vinul devine mai bun pe măsură ce se învechește, un farmec pe care niciun alt continent nu i-l va egala vreodată și pe care eu nu l-aș schimba definitiv (cel puțin nu de bună voie sau din proprie inițiativă) cu nimic din ceea ce oferă oricare alt continent.

Utile:

desigur, pentru a trăi visul american ai nevoie de viză, a cărei obținere nu este garantată (chiar dacă ți-ai plătit în avans biletul de avion dus-intors, hotelul, mesele, intrările la toate obiectivele sau orice altceva), poate fi o aventură (începând de la completarea documentelor și terminând cu interviul care are loc în mica fortăreață …. ambasada S.U.A), dar nu este imposibil de obținut, mai ales dacă ai ajutorul unui agent de turism cu experiență în așa ceva.

S.U.A este, din toate punctele de vedere, locul ideal pentru cumpărături, așa că nu neglijați acest aspect dacă urmează să faceți o vizită. În afara cunoscutelor branduri americane (Tommy Hilfiger, Lacoste, Ralph Lauren, Fossil, Guess etc.) ale căror prețuri sunt uneori exorbitante în Europa, pe care le poți cumpra aici la prețuri cu adevărat modeste (comparabile cu Zara, H&M sau Mango în România), oferta este extrem de variată și de atractivă indiferent ce vrei să cumperi de la produse alimentare și cosmetice la haine și electronice. Outlet-urile sunt un „must see”! 😀

prețurile afișate nu includ taxele. Aproape întotdeauna trebuie să adaugi la prețul afisat taxele, care variază de la un stat la altul între 6 – 9%, taxe pe care nu le poți recupera în aeroport la întoarcerea în Europa.

Un gând despre „The American Dream!

Lasă un comentariu