Having fun!

Experiența „Cooking school”! (partea a 2-a)

Ne-am înarmat cu curaj (adică cu o gură de vin din paharul de la sosire) și am urcat pe scena-bucătărie, unde am fost întâmpinați de amfitrioana evenimentului, Leona Watson – Managing Director at Cheeky Food Group.

J102

Leona, echipată ca un adevărat Chef, ne-a făcut un training amuzant al cărui scop era ca cei pentru care bucătăria este teren minat să învețe câteva noțiuni de siguranță (de exemplu, cum să tină cuțitul când se deplasează prin sală, în așa fel încât să nu facă victime), după care ne-a condus către mesele pe care ne aşteptau rețetele ce urmau a fi pregătite, ingredientele și câte un echipament personalizat, asemănător cu cel al Leonei.

Prima surpriză: pentru un grup în care exista un număr mare de bărbați în rol impus de bucătar, niciunul cu competențe declarate în domeniu, ingredientele indicau rețete pretențioase… homar, creveți, carne de miel, lapte de cocos, sparanghel, cartofi dulci, nuci de macadamia, brânzeturi fine etc. Cu toate acestea, calmul s-a păstrat pentru că încă nu știa careva că va consuma ceea ce găteste. 😀

În ciuda rețetelor, care s-au dovedit a fi într-adevăr pretențioase, nimeni nu s-a dat la o parte și pentru cele mai fistichii feluri s-au organizat rapid primele echipe. Drept urmare, ocupată cu pozele și cu degustat ingredientele 😀 am rămas în ultima echipă cu 2 barbați (anti-talent culinar declarat) și cu rețeta unei garnituri pe bază de sparaghel.

Nu ne-au spus că vom mânca ce am gătit, în schimb ne-au spus, pentru încurajare și motivare, că vor fi premiate cele mai gustoase și mai aspectuoase feluri de mâncare. Cu o echipă ușor confuză și o tema de concurs constând într-o garnitură pe bază de sparanghel nu am aspirat la vreun premiu. Dar, cum cei din urma vor fi cei dintâi…din 9-10 echipe, ne-am ales cu un onorabil loc 3 și un premiu pentru fiecare membru al echipei constând într-un set de rașnițe, din lemn, pentru sare și piper (oricum o „afacere” mai bună decât premiul pentru locul 1 ce a constat într-o medalie dintr-un material dubios și o diploma care atestă performanța :D).

Masa pe care fiecare echipă trebuia să își prezinte realizarea s-a umplut în scurt timp de platouri cu delicatese care miroseau ademenitor și arătau senzațional:

În cele din urmă, a trebuit sa fiu de acord că după o desfășurare de forțe de aproximativ 2 ore, sub comanda Leonei, a rezultat una dintre cele mai delicioase și variate cine servite pe parcursul vacanței, iar experiența Cooking school nu a fost deloc traumatizanta 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s